Hulpbronnen

Er gaat geen dag voorbij dat ik niet mijn hulpbronnen inzet. Sinds 2003 ben ik erkend holistisch kindertherapeut, oprichter van het opleidingsinstituut De Regenboog Academy en boven alles hoog sensitief. Hoog sensitief zijn is een gave en heb ik, door de jaren heen, geleerd dat ik echt om kan vallen als ik mijn energie huishouding niet goed onderhoud en bescherm. Onderhouden en beschermen zijn mijn sleutel worden geworden. Praktisch houd dit in dat ik iedere dag biologische etherische oliën inzet in combinatie met edelstenen.

Alles om ons heen is energie, heeft een trilling. Edelstenen en etherische oliën kunnen afhankelijk van hun samenstelling heel hoog of juist heel laag trillen en hiermee samenwerken met een lichaam. Een lage trilling kan aarding geven en rust, je ervaart dit als diepte. Een hele hoge trilling kan ervoor zorgen bij bijvoorbeeld meditatie, dat handelingen lichter gaan en verbinding geven. Verschillende delen van het lichaam reageren hierop. Hierdoor ontstaat een actie-reactie.

Wat zijn hulpbronnen?
Hulpbronnen zijn ondersteunende kwaliteiten, dingen of voorwerpen waarmee je jouw taak of de weg naar een doel beter kunt volbrengen. Hulpbronnen kunnen je helpen op de momenten dat het even wat minder gaat met je discipline of wilskracht. Je kunt hierop terug vallen. Hulpbronnen bieden vaak ook structuur. Omdat het de bedoeling is dat je niet in jouw (oude) valkuilen stapt, is het altijd aan te raden om jouw valkuilen in kaart te brengen. Zoals bij mij is hoog sensitief zijn een gave en de valkuil is dat ik op wilskracht doorga en meer energie uitgeef dan ik bij me draag en mijzelf daarbij uitput met als gevolg ziek worden. Niet fijn en goed om zicht te hebben op patronen die niet helpend zijn.

De volgende vragen kunnen je helpen om in kaart te brengen wat je nodig hebt.
– Welke hulpbronnen of vaardigheden heb je al die je behulpzaam kunnen zijn?
– Welke andere bronnen of vaardigheden heb je nodig buiten diegene die je al hebt?
– Hoe kun je van jezelf leren? Wat doe je in andere gevallen?

Richtlijnen om hulpbronnen aan het licht te brengen en uit te bouwen
Bij het identificeren en het inzetten van hulpbronnen is het van belang om met een aantal zaken rekening te houden.
1. Welke hulpbron heb je specifiek nodig om je doel te realiseren?
2. Waar vind je deze hulpbron (in je) en hoe activeer je de hulpbron?
3. Wanneer, op welk moment, moet deze hulpbron geactiveerd worden?

Wanneer je eenmaal weet welke hulpbron nodig is om je doel te realiseren, is het van belang dat je in staat bent om deze te activeren.
Het weten welke hulpbron je nodig hebt en hoe je deze hulpbron inzet, is belangrijk. Ik start de dag met het intuïtief kiezen van een ondersteunende olie en afsluitend stem ik mijn edelsteen daarbij af. Het bewust bezig zijn met het kiezen van hulpbronnen maakt dat ik mijn onderbewuste instrueer en activeer om alert te zijn op het afschermen van mijn energie. Uiteindelijk gaat het erom dat door het inzetten van mijn hulpbronnen automatisch, zonder na te denken, mijn bewust om gaan met mijn energie geactiveerd wordt. Met het inzetten van de oliën en edelstenen activeer en veranker ik mijn energetisch veld waardoor ik beter in eigen energie kan blijven en mij beschermd voel. De rituelen die ontstaan door het inzetten van de hulpbronnen maken dat ze ondersteunend zijn in je leven.

Met etherische oliën kun je jezelf en jouw gezin heel makkelijk ondersteunen en een fijne veilige sfeer in huis creëren.